Prăjitură fragedă cu mere

Prăjitură fragedă cu mere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

INGREDIENTE. Pentru aluat: (tava 28*24 cm) 500 g făină, 5 g praf de copt, 1 vârf cuţit de sare, 200-220 ml apă, 150 ml ulei, 120 g zahăr, coajă rasă de la o lămâie, 1/2 linguriţă esenţă vanilie.

Pentru umplutură: 1 kg mere, 2 linguri suc lămâie, 180 g zahăr, 1 lingură ulei floarea-soarelui, 1/2 linguriţă scorţişoară.

PREPARARE. Pregătim aluatul fraged, având toate ingredientele la temperatura camerei. Punem într-un vas făina, praful de copt şi un vârf de cuţit cu sare. În alt vas amestecăm uleiul cu apa şi zahărul, până se dizolvă zahărul. Punem lichidele peste făină, amestecăm puţin, apoi adăugăm aromele: coajă rasă de lămâie şi esenţa de vanilie. Frământăm aluatul până devine omogen şi elastic. Merele rase se pun într-o tigaie mare. Le stropim cu suc de lămâie, amestecăm, apoi adăugăm zahărul, uleiul şi scorţişoara. Din aluatul împărţit în două întindem o foaie pe care o punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Punem merele deasupra în strat uniform, întindem a doua foaie şi lăsăm în cuptor aproximativ 40 de minute.

Citit 1165 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 20:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.